ВІДЕО. «Бойня була люта, але козаки витримали практично на всіх рубежах», — військовий про ситуацію в Бахмуті

Бої за Бахмут стають жорсткішими. Рашисти змінюють втрати новими мобілізованими та «зеками». Попри це, наші військові тримають оборону та навіть беруть у полон російських окупантів. 

«Бойня була люта, але козаки витримали практично на всіх рубежах», — військовий про ситуацію в Бахмуті

У Бахмуті тривають тяжкі бої. За словами наших захисників з 93-ї ОМБр, у районі Забахмутки оркам вдалося «пролізти» на малу відстань. Всі інші рубежі мужньо тримаються. 

Військові діляться, що така інтенсивність боїв пов'язана з тим, що на позиції приїхали нові мобілізовані. Таким чином, «свіжі» рашисти змінили старих та «покоцаних» і масовано, але безрезультатно, наступають на наших військових уночі на околицях Бахмута. Однак, ЗСУ тримають оборону. 

«По оперативній ситуації — всю ніч тривали важкі бої, вчора була погана погода, ожеледиця. Орки лізли усю ніч, гатили, тому бойня була люта. Але козаки витримали, практично на всіх рубежах. Особлива подяка окремому 204-му батальйону ТРО, міста Києва, який в неймовірних умовах витримав усі ці важкі бої. Окрім того, вчора захопили рашиста, беззубого «зека», щоб було зрозуміло, хто проти нас працює», — ділиться захисник.

Про ситуацію на східному напрямку фронту в районі Бахмуту також розповідає майор «Легіону Свободи» Петро Кузик, командир 3-го батальйону оперативного призначення «Свобода» у складі 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України зі Східної операційної зони.

«Ситуація у Бахмуті важка. Дуже важкі бої. Ворог вже очевидно визначився з напрямком. Атаки — він планує взяти Бахмут до перших чисел січня. За будь-яку ціну, залучаючи всі наявні ресурси. Штурмує зліва, справа. Щодня 9-10 штурмів, вночі 7-8. Постійні авіаудари та нальоти. Бої йдуть за кожен кущ, за кожну посадку. Я не перебільшую», — розповідає він. 

Він зазначає, що посадки та поля Бахмута завалені трупами окупантів. Спочатку вони їх забирали, а зараз просто здирають з них теплий одяг і вдягають на себе.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev