ВІДЕО. Під вогнем 24/7: як нацгвардійці боронять Бахмут

Війна за місто Бахмут йде понад 120 днів. З серпня українські Сили оборони відбивають прямі атаки ворога і не дають йому оточити стратегічно важливу лінію постачання та ідеологічно цінні міста Слов’янськ та Краматорськ.

Стоп-кадр відео з Youtube-канала Нацгвардії України

Нині Бахмут потерпає не лише від бомбардування, а ще й від артилерії та касетних снарядів ворога. Крім того, місто неодноразово обстрілювали хімічними боєприпасами. Сьогодні цей напрямок один із найзапекліших та обговорюваних у інформаційному просторі. Бійці Нацгвардії розповіли про труднощі оборони міста.

«Росіяни зараз найбільше використовують піхотні підрозділи, намагаються усіма ходами, шпаринами, лісосмугами підтягнутися ближче до українських позицій, зайняти їх і вже після цього за допомогою артилерії відтиснути українських захисників на інші рубежі», — розповідає артилерист 1 президентської бригади НГУ на псевдо «Кальміус».

Погода ускладнила умови роботи для українських розвідників. 

«Немає погодних умов, щоб добре замаскуватися і підлізти до них (росіян — ред.), плюс у них набагато більше людей, тому є більший круговий огляд, і підібратися максимально тихо це максимально складно», — розповідає розвідник 1 президентської бригади НГУ. 

Більше про те, як нацгвардійці тримають східний фронт, і з якими складнощами стикаються  — дивіться у репортажі НГУ:

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev