ВІДЕО. «Понаїхавші» з Башкирії та розруха: як живе Лиман під російською окупацією?

Що відбувається в окупованому росією Лимані Донецької області? 

«Понаїхавші» з Башкирії та розруха: як живе Лиман під російською окупацією?

Окупаційна «влада» сама визнає, що в Лимані зруйновано 85% інфраструктури. Вікна розбиті в усіх багатоповерхівках та приватних домівках. Так само немає вцілілих покрівель. Відео руйнувань публікують у мережі:

У травматології працевлаштовують лікарів із Башкирії У травматології працевлаштовують лікарів із БашкиріїПостраждала від обстрілів росіян і обласна травматологічна лікарня. При цьому в закладі, який за вісім минулих років досяг європейського рівня і був одним із кращих в Україні, нині працевлаштовують лікарів із Башкирії. Які для пропагандистської картинки розповідають, що добровільно приїхали сюди рятувати людей.

До речі, як повідомляють у чатах лиманці, яким вдалося зв’язатися з рідними в окупації, в деякі покинуті будинки заселилися «непрохані гості». Чи то місцеві, які втратили житло через обстріли, чи то окупанти й відряджені з росії «спеціалісти».

Ситуація з їжею, заробітною платою та гуманітаркою за останній тиждень суттєвих змін не зазнала. Грошей у людей немає, тому багато хто харчується городиною. Через відсутність газу, світла та води місцеві готують на кострах, які розводять поблизу будинків.

«Гуманітарку отримати, якщо ти не «ждун» чи не працюєш на орків, неможливо. В магазинах є продукти, але ж де на них взяти гроші?», — пишуть люди.

Пенсіонерами росіяни обіцяли виплачувати пенсії, але поштові відділення, де це мало відбуватися, досі не відкрили.

«За пенсією їздили майже кожного дня — так і не отримали, пошта була весь тиждень закрита. Мабуть уже й не отримають, рашикам не до пенсій, бояться наступу ЗСУ», —  йдеться в повідомленнях.

Росте невдоволення навіть серед проросійськи налаштованих жителів.

«Є сепарюги, які кажуть, що нафіга все це треба було. Ті, хто замазався по вуха, співпрацюючи з рашистами, намагаються виїхати. Є такі розумники, які кажуть, що ніхто їм нічого не зробить. Типу в 2014 проканало і зараз теж проканає. Але ентузіазму поменшало», — зазначають користувачі.  

Нагадаємо, днями на окупованій Донеччині окупанти «узаконили» злам осель евакуйованих українців. Право вдертися до чужого житла окупанти собі встановили на той випадок, коли власник відсутній більше 24 годин. Таких заходів нібито вжито для спрощення відновлення зруйнованих війною будинків та підготовки до опалювального сезону. Хоча всім зрозуміло, що ніякого відновлення й запуску опалювального сезону в більшості окупованих міст через масштаби нанесених росіянами руйнувань не вийде. І Лиман — не виключення.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev