ВІДЕО. «Там ховаються до 600 цивільних»: росіяни продовжують обстріли Святогірської Лаври, Україна готує гумкоридор

Україна продовжує роботу над організацією безпечного коридору для виведення мирних жителів з території Святогірської Лаври, попри обстріли окупантів.

Росіяни продовжують обстріли Святогірської Лаври, Україна готує гумкоридор / фото: ГУР

Окупанти продовжують обстріли Святогірської Лаври, попри те, що на її території залишається велика кількість мирних людей. Разом з тим, Україна докладає максимальних зусиль до організації безпечного коридору для виведення цивільних та доправлення гуманітарних вантажів для монахів, що прийняли рішення залишитись на території Лаври. Про це повідомляє Головне управління розвідки. 

Наразі на території Святогірської Лаври перебувають до 600 мирних жителів. Більшість з яких — паломники та місцеві мешканці, які шукали притулок від обстрілів.

«Україна ще раз наголошує на необхідності виведення цивільних на підконтрольну Україні територію заради збереження життя людей та надання гуманітарної та медичної допомоги монахам, які відмовились залишати територію монастиря», — йдеться у повідомленні. 

Щоб уникнути можливих провокацій, Україна готова долучити міжнародних посередників до процесу організації гуманітарного коридору.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev