Війська рф сповільнили наступ на Бахмут – в ISW пояснили, як далі діятиме ворог

ЗСУ відтіснили частини угруповання "Вагнера" на позиції, які вони займали кілька днів тому. Спостерігається сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута Донецької області. 

Війська рф сповільнили наступ на Бахмут і хочуть паузу, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти підрахували, що в листопаді та грудні російські війська здійснили менше загальних наступів у районі Бахмута порівняно з жовтнем.

Російським силам, ймовірно, буде складно підтримувати темп своїх наступальних операцій у районі Бахмута, і вони можуть спробувати ініціювати тактичну або оперативну паузу, вважають експерти.

Росіяни наразі не мають необхідного запасу артилерійських боєприпасів для підтримки великомасштабних наступальних операцій.

Повідомлення про важкі втрати найманців "Вагнера" в районі Бахмута останніми тижнями також, ймовірно, вплинули на нинішні оперативні можливості російських сил у цьому районі, пишуть аналітики.

Наступ росії на Бахмут також може підірвати її здатність переслідувати довгострокові цілі на Донбасі, зазначають в ISW.

Також аналітики зауважують, що російські війська раніше виділяли значні ресурси для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні та влітку 2022 року. Кульмінацією російських військ стало захоплення Лисичанська на початку липня, але вони не змогли захопити сусідній Сіверськ та Слов'янськ.

Зацикленість російських військових на проведенні кампанії з великим виснаженням для досягнення тактичних цілей із захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність російських збройних сил досягти своєї більшої оперативної мети — оточити українські сили вздовж траси E40 і зрештою вийти на адміністративні кордони Донецької області.

Наступ росії на Бахмут також може підірвати її здатність переслідувати довгострокові цілі на Донбасі, зазначають в ISW.

Ключові висновки аналітиків:

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи наступальних операцій у районі Бахмута і можуть спробувати ініціювати тактичну або оперативну паузу.

Силовики рф можуть створювати інформаційні приводи для виправдання націоналізації ресурсів олігархів для фінансування військових дій Росії.

Українська розвідка продовжує стверджувати, що російські військові не дотримуються належних командних структур і процедур.

Російські війська продовжували проводити обмежені контратаки з метою відновлення втрачених позицій на лінії Кремінна — Сватове.

Окупанти також продовжували проводити наступальні операції навколо Бахмута та Авдіївки.

Російські спецпризначенці, ймовірно, проводять розвідку дельти Дніпра з метою вивчення української оборони на правобережжі Херсонської області.

Загарбники завдали удару по житловому району міста Херсон з реактивної системи залпового вогню «Град», у результаті чого загинуло щонайменше 10 та поранено 55 осіб.

Російська православна церква – афілійована з Кремлем установа – звернулася до Кремля з проханням про звільнення від мобілізації свого духовенства, незважаючи на те, що вона палко підтримує війну путіна в Україні.

Російські чиновники планують вивезти дітей з Горлівки, Донецька до Білорусі, можливо, як схему депортації українських дітей.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev