«Військові допомагають, дають хліб»: волонтер показав, як живуть люди у прифронтових селищах

Волонтер Денис Христов доставив харчі та корм для тварин у прифонтові селища на Донеччині. Місцеві кажуть, що з їжею їм допомагають українські військові.

Волонтер відвідав прифронтові селища на Донеччині/ Скриншот із відео

Прифронтові населені пункти щодня потерпають від окупантів. Люди живуть серед розбитих та обгорілих будинків, скрізь вирви та уламки від снарядів. У місцевих немає води, електроенергії та газу. Евакуюватися з цього пекла люди не хочуть.

Волонтер Денис Христов розвозить гуманітарну допомогу у такі населені пункти та займається евакуацією.

Чергову поїздку він здійснив у населені пункти по маршруту Суха Балка-Валентинівка-Пантелеймонівка-Олександропіль, що на Донеччині.

Олексій Захарович із Сухої Балки розповів онуці телефоном про ситуацію в селищі.
— Дідуля привіт, як ти тут?, — запитує дівчина.
— Привіт-привіт, все в порядку, живий здоровий. За мене не хвилюйся, живу як можу і навіть краще. Військові допомагають. Щоправда, у них три дні не було хліба, у мене теж. То я сухарики розмочую і їм. Ось картоплю викопав, приготувався до зими. Буду тут і далі, бабуся тут похована, та і я тут залишуся, — відповів сивий дід із цигаркою у роті.

Волонтер залишив їжу місцевим та поїхав далі. Евакуюватися ніхто не захотів.

Олексій Захарович/ Скриншот із відео

Скриншот із відео

«Валентинівка. От як завжди високоточними ракетами, бомбами спахують поля», — каже волонтер.

На відзнятих кадрах видно велику вирву, яку зробили окупанти. Місцеві кажуть, що на поле прилетіло ще 5 серпня. Волонтер роздав гуманітарку та корм для тварин і поїхав до Пантелеймонівки та Олександрополя. Там місцеві теж отримали допомогу.

«Майже півтора кілометра до позицій, будинки всі побиті. Кілька місцевих лишилося. Майже стандартна ситуація для всіх прифронтових населених пунктів», — сказав волонтер.

Скриншот із відео

Скриншот із відео







Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev