Впроваджують «Z-освіту» на Донеччині: виявлено ще двох освітян-колаборантів

Служба безпеки України повідомила про підозру двом «освітянам» з Донеччини, які сприяють впровадженню освіти за стандартами країни-терориста.

На Донеччині виявлено ще двох освітян-колаборантів/фото СБУ

Одного з них рашисти призначили фейковим в.о. ректора Приазовського державного технічного університету у Маріуполі. Під наглядом окупантів, зловмисник займається організацією навчального процесу за «найкращими» штампами так званого «міністерства освіти і науки днр». Також до їхньої навчальної програми входить агітація студентів до взаємодії з окупаційними органами.

Друга ж колаборантка взяла на себе нішу «совкового» виховання школярів. На початку липня 2022 з ідеологічних мотивів зловмисниця радо прийняла від окупантів посаду так званого директора «Муниципального бюджетного общеобразовательного учреждения «Мироновская школа № 10 администрации города Дебальцево» окупаційної адміністрації рф. Свою любов до «руського міра» вона намагається привити підростаючим поколінням.

Наразі двом горе-освітянам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. За таку просвітницьку діяльність їхня кар’єра під загрозою та прийдеться відповісти перед законом.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev