Врятував побратимів ціною власного життя: на Донеччині загинув командир екіпажу Мі-8 полковник Сергій Хомік

Полковник Сергій Хомік — повний кавалер ордена «За мужність», отримав ці нагороди прижиттєво. Льотчик І класу. Працював у нашому війську та для нашої країни багато та результативно. 

Врятував побратимів ціною власного життя: на Донеччині загинув командир екіпажу Мі-8 полковник Сергій Хомік / фото: АрміяInform

Сергій Хомік — випускник Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Після закінчення вишу служив льотчиком-штурманом вертолітної ланки, розповідає Український ветеранський фонд. 

Він — військовослужбовець 456-ї бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди. Командир вертолітної ескадрильї. Учасник операцій із підтримання миру та безпеки у складі Місії ООН в Африці.

За дев’ять років російсько-української війни виконав майже 1000 (!) бойових вильотів, з них лише протягом повномасштабного вторгнення в 2022 році — майже 250.

Він передав свої бойові вміння більш як 20 льотчикам — неймовірно здібний та людяний командир екіпажу.

11 листопада 2022 року був його останній бойовий виліт на Донеччині. Два наших Мі-8 вилетіли на знищення російських окупантів.

«Політ проходив штатно. Ведучий вертоліт під командуванням полковника Сергія Хоміка підійшов до місця відпрацювання. Спалах. Машина здійснила різкий маневр уліво. Ще кілька секунд командир надлюдськими зусиллями утримував у повітрі вертоліт, що палав. Кілька миттєвостей — і ведучий борт “зустрів землю”. Ціною власного життя Сергій Хомік врятував побратимів…», — пишуть про той день журналісти видання АрміяInform.

Попрощалися з офіцером на рідній Волині. 36 років назавжди.

Дружина та двоє дітей залишилися самі.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev