Росія завдала близько 100 ударів ракетами і БПЛА по українських містах: загинуло щонайменеше 10 осіб, десятки поранено

Сьогодні вранці росія вкотре довела свою ницість – від самого ранку рашисти почали обстрілювати мирні міста України. Під час обстрілу, усього за кілька годин, постраждали десятки людей у різних регіонах. 

Внаслідок російської масованої атаки загинули 10 людей, близько 60 поранені, повідомила речниця Національної поліції України Мар'яна Рева. За її словами, сьогодні російські війська завдали ударів по 14 областях.

«Сьогодні вранці росіяни завдали масований ракетний удар по Києву, ракети поцілили в основному в середмістя столиці. Наразі є інформація про п’ятьох загиблих. Окрім Києва, зафіксовані влучання ще в 14 регіонах держави.

Станом на зараз можемо говорити про 10 загиблих та близько 60 поранених по всій Україні внаслідок ворожих ракетних ударів», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, сьогодні уранці  відбувся масований обстріл України армією рф.

Відомо про вибухи в Києві, Харкові, Львові та області, Житомирі, на Київщині, Дніпропетровщині. 

За словами президента України Володимира Зеленського, російські війська мають дві мішені – енергообʼєкти по всій країні та люди. 

Як повідомив прем'єр Денис Шмигаль, внаслідок російських атак пошкоджено 11 «важливих інфраструктурних об’єктів» у 8 регіонах та у столиці.

Перші вибухи у Києві пролунали о пів на дев’яту ранку. Тоді росіяни запустили ракети, які, як потім сказав президент держави-терористки, “мітили в об’єкти інфраструктури” та на “військові об’єкти”. 

“Утром нанесен массированный удар высокоточным оружием по объектам украинской инфраструктуры - энергетической инфраструктуры, военного управления и связи», – заявив володимир путін.

Проте очікувано ракети летіли на сплячих українців у житлові квартали та в цивільні магазини. Тоді перші прильоти зафіксували у центрі столиці – в Шевченківському районі. Одна з ракет, за інформацією ЗМІ, впала в районі пам'ятника Грушевському на вулиці Володимирській.

Після того держструктури офіційно заявили: унаслідок прильотів є жертви серед мирного населення.

Зокрема, постраждали люди в машинах, які їхали центром Києва – невідомо, чи було пряме влучання в автомобілі, проте ті загорілися просто посеред дороги.

На той момент в автівках перебували цивільні, які просто їхали на роботиу чи у власних справах. Пізніше стало відомо, що в одній з автівок загинула людина.

В цей час у мережі з’явилася інформація про те, що Пішохідний міст, відомий у столиці як “міст Кличка”, теж намагалися зруйнувати. Проте скляний міст виявився міцнішим, аніж Кримський.

Відразу після перших вибухів у Києві з’явилася інформація про прильоти у Дніпрі. Там ракета втрапила у житловий масив. Попри те, що на той момент у будинках гарантовано перебували мирні люди, зокрема й цілі родини з маленькими дітьми, рашисти влаштували “бал сатани” у соцмережах, де відразу почали висловлювати своє “захоплення” від того, що українці потерпають через російські обстріли.

Вже о дев’ятій ранку влада різних міст заявила: масований пуск здійснювали поблизу Астрахані з бомбардувальників Ту-95МС. Працювала ППО, але частина ракет все ж долала лінії, унаслідок чого й були прильоти по різних містах.

“Визначити, куди точно полетять ворожі ракети, неможливо. Тому залишайтеся в укриттях. Бережіть себе”, – радили українцям.

За хвилину після цього обстріли накрили місто Житомир та Обухів. Ще за кілька хвилин вибухи пролунали у Тернополі, Хмельницькому, Львівщині та знову – у Дніпрі, який унаслідок одного з останніх вибухів лишився без світла. І вже за кілька хвилин приліт знову зафіксували у Києві.

О 9:33 вибухи пролунали у Львові, Києві та Дніпрі. В останньому з’явилась перша інформація про поранених і, на жаль, загиблих. Після ж настала “черга” Кременчука та Кропивницького, Рівненщини, Харкова та Львівщини.

Пізніше президент країни-терористи, путін, прокоментує: росіяни завдавали ракетних ударів по критичній інфраструктурі та військових об’єктах України. До цих об’єктів він співвідносить і дитячий майданчик, на який прилетіла та розтрощила його вщент ракета.

На зараз відомо, що у Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару загинули 8 людей, ще 24 мирні жителі отримали поранення. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

Крім того, внаслідок ракетного обстрілу центру Києва пошкоджено будівлю філармонії, музеїв Ханенків та Шевченка. 

Під час третьої хвилі, під час якої зафіксували 47 випущених ракет, зафіксували прильоти у Прикарпатті (мінімум два вибухи) та Львові, Конотопі, Одесі й на Сумщині. За кілька хвилин влада попередила, що крім ракет рашисти масово випустили й дронів-камікадзе.

Постраждав від обстрілу й Кривий Ріг та Хмельницький. А в Києві, станом на 11 ранку, було відомо про 5 загиблих та 12 потерпілих. Валерій Залужний повідомив, що усього по Україні на той момент випустили 75 ракет.

О 12-й годині Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що станом на 11:00 в Україні від масових ракетних ударів пошкоджені 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві. Вже станом на 13:30 кількість потерпілих оновилася – і стало відомо про 47 поранених та 5 загиблих внаслідок ранкового обстрілу Києва. Водночас внаслідок атаки на Дніпровщині було щонайменше четверо загиблих та 19 поранених.

Ворог вдарив по об’єктах критичної  інфраструктури, житлових кварталах, зупинках транспорту. Бив тоді, коли люди йшли на роботу.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив уточнені дані щодо російського ракетного удару по Україні станом на 14.00. "Російська Федерація використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА ( з них 10 типу "камікадзе")", - йдеться у повідомленні. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev