Єдине джерело питної води в Сєвєродонецьку може стати отруйним

Окуповані міста Луганщини опинились в екологічних заручниках росіян без сталого медичного обслуговування та якісної питної води. Люди використовують для своїх потреб технічну воду, а чи не єдине джерело з артезіанською водою межує із новим кладовищем. 

Єдине джерело питної води в Сєвєродонецьку може стати отруйним

Користувачі соцмереж б'ють на сполох та попереджають земляків про перспективну небезпеку. Основне джерело чистої питної води в Сєвєродонецьку на території храмового комплексу «Лісова дача» межує із новоствореним цвинтарем, організованим навесні через неможливість здійснювати поховання на території міського кладовища. 

«Женщина-настоятельница сказала, что скоро эта вода станет ядом — кладбище рядом. Воду в город привозят, но не каждый знает, где будет раздача. И в основном это вода техническая. Такая же течет и из кранов, если есть», — пише жінка в одній із сєвєродонецьких вайбер-груп. 

Ідентична ситуація в інших окупованих містах. Зокрема у Лисичанську, який не мав сталого водозабезпечення і до повномасштабного вторгнення, колодязна вода знаходиться на значній глибині і дістати її без насосів важко. 

«У нас свердловина 32 метри. Намагались регулярно качати воду підключаючи до генератора. Раніше скидались із сусідами на паливо і замовляли у перевізників. Коли почались активні бойові, дії вже нічого ніхто не возив, воду качати перестали. Тепер спробували, а вона вже "пішла". Їздимо на джерело за 9 кілометрів. Як тільки настане осінь, і підуть дощі — його затопить річкою і лишимось взагалі без води», — ділиться із «Вчасно» Олена, мешканка району ГТВ в Лисичанську.

Про відновлення водопостачання в Лисичанську російські гауляйтери не кажуть. Коментуючи відновлення водопостачання в окремих районах Сєвєродонецька, окупанти замовчують відсутність санітарної обробки води та очищення стоків: нечистоти не проходять всіх стадій очищення і зливаються напряму у Сіверський Донець — основну водну артерію Донбасу.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev