Задовільняються меншим: як українці оцінюють економіку країни після російського вторгнення

У межах нового дослідження у 2022 році українці покращили свої оцінки щодо економічної складової країни. Попри війну респонденти вважають, що складна економічна ситуація в країні все одно краща, аніж у листопаді 2021 року.

Задовільняются меншим: як українці оцінюють економіку країни після російського вторгнення/фото з відкритих джерел

Згідно опитування, яке провели у Київському міжнародному інституті соціології (КМІС), станом на грудень 2022 року, українці в середньому хотіли отримувати зарплату у сумі 14,2 тисячі гривень (340 доларів) кожного місяця, аби повноцінно жити. Для порівняння, в 2021 році більшість вказувала суму у 16,4 тисячі доларів (630 доларів).

Зокрема, респонденти значно покращили свої оцінки щодо економічної складової країни. Якщо до повномасштабного російського вторгнення 58% українців низько оцінювали економічну ситуацію, то зараз більшість у 53,9% обрала кращі оцінки. 

Цю парадоксальну зміну в громадській думці, як й інші значні її трансформації, можна пояснити консолідацією та національним піднесенням під час війни", – пояснюють експерти.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev