Життя без честі, смерть без вшанування: загиблих окупантів штабелюють просто неба

Про зневажливе ставлення до вбитих рашистів як з боку командування, так і з боку «побратимів» відомо давно. З кожним днем війни історій про безчесний фінал ганебних життів більшає.

Життя без честі, смерть без вшанування: загиблих окупантів штабелюють просто неба / ілюстративне фото з відкритих джерел

З десятків тисяч загиблих на території України рашистів кремль визнає лише півтори. Російські волонтери змогли ідентифікувати вже понад три з половиною тисячі.

Більшість родин, яким пощастило отримати тіла своїх «героїв-визволителів», хоронять їх рештки ледве не потайки. Цифри зі зведень українського Генштабу на росії називають видуманими, а для того, щоб підтримувати офіційну легенду роспропаганди, керівництво бойовиків просто не забирає тіла вбитих на нашій землі окупантів.

«Они штабелями лежат. Ни в холодильниках, нигде. Просто на улице лежат как доски. Там запах… сумасшедший», — розповідають один одному російські окупанти в розмовах, перехоплених нашою СБУ.

Як свідчать попередні перехоплення СБУ, загарбники намагаються приховати масштаби втрат, тому везуть «груз 200» вночі і невеликими партіями. І поки тіла чекають своєї черги, починають розкладатися. Таку інформацію підтверджують і очевидці на окупованих територіях Луганщини.

«Поки холодно було, тіла привозили до Сватового окремо від поранених. Далі їх стали привозити одним транспортом всупереч всім і медичним, і етичним нормам. Ну уявіть: в кузові ЗІЛу лежить напівживий чоловік з відкритими ранами, а поряд декілька напіврозкладених тіл не прикритих», — розповідає «Вчасно» власне джерело на окупованій території.

Тепер автомобілі із вбитими рашистами мешканці спостерігають дедалі рідше. В інтенсивних боях на Сєвєродонецькому та Лисичанському напрямках Збройні Сили України нищать окупантів сотнями. Навіть у контрольованих бойовиками населених пунктах чи районах тіла кремлівських ординців залишаються розкладатись просто неба.

Умовно «щастить» загиблим високим чинам. Тих, хто має вищий ранг, все ж забирають з поля бою. Кадрових російських військових при великих зірках на погонах вивозять відразу до росії. Ватажків рангом нижче періодично доправляють на окуповані території, зокрема до Луганська. Проте там навіть vip-трупи складати немає де.

«У нас давно усний наказ не забирати мертвих військових. Їх привозять до нас, ми пояснюємо ситуацію, але їх просто залишають та попереджають, мовляв, повернемося. Звичайно, що ми не можемо залишити тіло на вулиці, доводиться актувати. Добре, якщо труп свіжий. А буває так, що за машиною, на якій їх везуть, тече цівка органічної рідини. Запах стоїть довго», — на умовах анонімності ділиться працівниця Луганського моргу.

Фото: Укрзалізниця Фото: УкрзалізницяНагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення росії на нашу територію за офіційними даними Генерального штабу України кількість загиблих військових рф, задіяних у «спеціальній військовій операції», перевищує 32 000. Частину з тіл зберігає українська сторона, аби обміняти їх на наших загиблих Героїв, чи віддати російським родичам. Зокрема, на роботу вагонів-рефрижераторів із тілами бойовиків Укрзалізниця витрачає по 100 літрів дизпалива на добу на один вагон.

«Якщо росіянам тіла їхніх солдатів не потрібні, ми ж не можемо їх просто взяти й викинути? Ми до росіян мертвих ставимося краще, ніж вони до нас живих», — повідомив свого часу ЗМІ голова правління компанії Олександр Камишин.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev