Змушував затриманих збирати тіла загиблих: копу-колаборанту з Лимана загрожує пожиттєве ув’язнення

Лиманському копу-колаборанту загрожує пожиттєве ув’язнення в разі доведення провини.

Змушував затриманих збирати тіла людей: повідомлено про підозру копу-перевертню з Лимана

У грудні працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю з Лимана Донецької області, який після російського вторгнення почав працювати на окупантів, відмовившись від евакуації разом із структурним підрозділом поліції. Натепер судом надано дозвіл на затримання зрадника. 

Ухвалою Індустріального районного суду Дніпра надано дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного копа для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

Фігурант родом з Ямполя Краснолиманського району Донецької області. 

Досудовим розслідування встановлено, що з квітня до початку липня 2022 року, перебуваючи на території Лимана, тимчасово окупованого на той момент росіянами, інспектор взводу №1 роти №3 батальйону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов`янськ УПП в Донецькій області добровільно зустрівся з представниками так званої «днр», які запропонували йому перейти на сторону окупанта, тобто на бік ворога України у воєнний час.

Згодом патрульний добровільно надав згоду на вступ до так званої «народной милиции днр», тобто умисно погодився перейти на бік ворога, усвідомлюючи, що в період збройного конфлікту, в умовах воєнного стану, його дії шкодитимуть суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України, а також державній, економічній та інформаційній безпеці України.

З кінця травня до початку жовтня 2022 року патрульний брав участь у доставці затриманих (арештованих) громадян України за визначеними окупаційною владою підставами, як правомірними, у тому числі із приміщення захопленої будівлі поліції до місць примусових робіт, зокрема, щодо збору тіл загиблих військових та цивільних громадян, інших примусових робіт, здійснював контроль за їх виконанням та недопущенням втечі затриманих тощо.

За протиправні дії копу-перевертню «світить» від 12 років позбавлення волі до пожиттєвого ув’язнення. Звісно, у тому випадку, якщо органам слідства вдасться його затримати.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev