ЗСУ звільнили вже понад 200 квадратних кілометрів території на заході Луганської області, — ISW

Тривають наступальні дії на Сході України від річки Оскіл в напрямку Сватового та Кремінної. Рашисти окопуються та готуються до оборони.

ЗСУ звільнили вже понад 200 квадратних кілометрів території на заході Луганської області, — ISW

Американський Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що станом на 10 жовтня Збройні сили України звільнили понад дві сотні квадратних кілометрів західної частини Луганщини.

9 жовтня українські війська деокупували Стельмахівку — село в 17 кілометрах на захід від Сватового, Новолюбівку, Невське, Греківку, Новоєгорівку, Надію, Новоселівське та Андріївку.

За оцінкою ISW лінії фронту українських сил, ЗСУ знаходяться в межах 20 км від західного боку Сватового. Експерти припускають, що російські війська готують оборону в Старобільську та Сватовому у відповідь на контрнаступ України з півночі.

За інформацією від російських військових блогерів, група «Вагнер» 9 жовтня направила близько 1000 чоловік особового складу до угруповання російських військ у Лисичанську для посилення Луганського напрямку та створення лінії оборони, яка проходитиме від Лисичанська вздовж річки Сіверський Донець до кордонів росії.

За повідомленням очільника Луганської області Сергія Гайдая, російські війська підірвали залізничні та мостові переїзди поблизу Сватового, мінували та продовжували готувати оборону в цьому районі 10 жовтня. Проте масований ракетний обстріл України з боку рф та білорусі 10 жовтня дасть новий поштовх деокупації Луганщини, вважає він. 

«Вчорашній терор країни лише розлютив ЗСУ  ще більше мотивує наших захисників та захисниць, які воюють на Луганщині. Вони і так найбільш мотивовані в світі, адже захищають свої будинки та свої родини. І в той час коли вони на фронті дізнаються, що їх міста піддаються ракетним ударам. Це спонукає ще швидше зачистити окупантів в тому чи іншому населеному пункті», — поділився Гайдай в етері всеукраїнського телемарафону 11 жовтня.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev