Журналіст, який переплив Босфор: на фронті загинув боєць ЗСУ, медійник з Луганщини Олександр Бондаренко

В боях за Україну загинув український військовослужбовець, журналіст, працівник Агентства стратегічних комунікацій RMA Олександр Бондаренко. Інформацію про його загибель підтвердила Національна спілка журналістів України.

Фото з соцмереж Олександра

Олександр Бондаренко за фахом — український філолог. Чоловік навчався у Луганському педагогічному університеті, працював на кількох українських телеканалах, зокрема починав радіоведучим на FM-радіо в Луганську, працював на «ВВС Україна», потім на «ТРК Україна».

«Загинув Саша Бондаренко. Під Кремінною на Луганщині. Колись в іншому житті ми всі поїхали з дому. А тепер, кожен своїм шляхом, вертаємося туди, щоб назавжди залишитися. Сашо, світла пам’ять тобі. І до зустрічі. Два роки тому Володимир Зеленський шукав собі прессекретаря. Казали, що ним стане Саша. „Бабель“ підготував його профайл на випадок призначення, але не склалося — прессекретарем призначили Сергія Никифорова…», — написала кореспондентка «Бабель» Ганна Мамонова у соцмережах.

Від початку повномасштабного вторгнення Олександр вирушив на фронт добровольцем. Зокрема звістку про загибель бійця повідомили знайомі - його життя обірвала куля ворожого снайпера. Таким чином, за даними Інституту Масової Інформації, це 55 загиблий медійник із початку повномасштабного вторгнення.

Фото з соцмереж Олександра

Фото з соцмереж Олександра

Із Сашком працювати було легко, він добре знав реалії Донбасу, не потрібно було пояснювати якісь звичні речі.

Перша секретарка Національної спілки журналістів України Ліна Кущ розповідає, що працювала з Олександром на BBC Україна наприкінці нульових. Олександр був кореспондентом у київському офісі, а Ліна — в Донецьку.

«Для регіональних кореспондентів було дуже важливо, який продюсер на зміні, тому що від цього залежала робота над новиною чи репортажем. Із Сашком працювати було легко, він добре знав реалії Донбасу, не потрібно було пояснювати якісь звичні речі. І водночас у нього був ширший погляд на проблеми, його редакторські правки чи доповнення завжди поліпшували матеріал. Любив і часто їздив у відрядження, любив живе спілкування з героями, а не роботу за комп’ютером. Приїздив у відрядження до Донецька, востаннє - коли збирав матеріал про підготовку до Євро-2012… Інтелігентний, толерантний, завзятий у професії. І загалом у всіх справах. Він поставив собі за мету перепливти Босфор, рік тренувався — і переплив. Дуже сумно дізнатися про його загибель», — розповідає жінка.

Знайомі журналіста описують його як людину тактовну, інтелігентну, а також професіонала та майстра своєї справи.

«Пишуть, що загинув в боях за рідну країну мій земляк-луганчанин і колишній колега. Колись в позаминулому житті ти знімав репортажі для каналу ЛКТ про нашу луганську команду знавців. Нам було по 20 років, і ніхто й гадки не мав про те, яка доля нас чекає попереду. Дякую тобі», — ділиться в соцмережах колега Олександра Андрій Діхтяренко.

Команда медіа «Вчасно» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героя. Пам’ятаємо та дякуємо кожному Захисникові за подвиги, які вони зробили!

Фото з соцмереж Олександра


Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev