ВІДЕО. "Нам довго забороняли проявляти власну індивідуальність", - на Донеччині відроджують український національний костюм

Учасниці театра-майстерні «Дукач» з прифронтового Покровська, що в 50-ти кілометрах від лінії фронту на Донеччині, досліджують традиційне українське вбрання та втілюють його в сучасній інтерпретації.

Театр-майстерня "Дукач", Покровськ, Донеччина

«За радянські часи український костюм сильно постраждав, - розповіла кореспонденту ІА «Вчасно» керівниця театру-майстерні «Дукач» Вікторія Дворянчикова. - Нам довго забороняли проявляти власну індивідуальність, і насправді, ми майже не знаємо, як виглядали наші пращури. Як вдягалися мешканці східної України взагалі мало хто досліджував».

У своїй майстерні дівчата власноруч, використовуючі давні технології, відтворюють національний костюм: шиють керсетки, майструюють намиста та дукачі. Творчий колектив з Покровська вже встиг вразити Україну своїми нарядами і мріє, що про талановиту молодь і красу українок дізнаються далеко за межами рідної країни.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev