Ринок біля виконкому й ковбаса по 500 гривень: хроніки життя в окупованому Лимані

Які ціни та зарплати в окупованому росією Лимані на Донеччині: люди діляться інформацією у соцмережах.

Ринок біля виконкому й ковбаса по 500 гривень: хроніки життя в окупованому Лимані

У місті «ловить» зв’язок мобільних мереж окупантів, тож люди з окупації повідомляють рідним про обстановку в Лимані.

Так, гривні міняють на рублі за курсом 1,4. Однак гривні теж в обороті. Міняють навіть долари. 100 доларів — 6000 рублів.

«Хліб у торгашів вже по 50 рублів. Ковбаса у п'ятницю була по 500, сьогодні — по 700 рублів», — пишуть користувачі. Тобто за палку ковбаси людям доведеться викласти принаймні 500 грн.

Сало коштує приблизно 120 грн, м'ясо — 220, помідори — 50-100, молоко на ринку — 100. «Магазини працюють на ринку та є імпровізований ринок біля виконкому», — повідомляють у мережі. Також замовити доставку продуктів за нижчими цінами можна у ділків, що їздять до Сватового на окупованій Луганщині.

Гуманітарку возять здебільшого до лікарні Гуманітарку возять здебільшого до лікарніРашисти видали місцевим одноразову допомогу по три тисячі рублів. Також почали виплати пенсій. Основна можливість працевлаштування — прибирання сміття та руїн. За це платять 11 000 рублів (приблизно 7 800 гривень), але навіть тут окупанти знущаються з людей: вираховують дві тисячі якихось податків.

Поновлює роботу медичне училище зусиллями викладачів, що перейшли на бік окупантів. Беруть без усіляких вступних випробувань. Гуманітарку росіяни активно возять до лікарні, де працюють відряджені з Башкирії та інших віддалених регіонів російської федерації лікарі. Більшості містян допомоги не дістається.

Також російські волонтери рапортують про «евакуацію» з Лимана мирних жителів. Когось везуть до Єнакієвого та Донецька, а когось — далі до росії. На яких умовах вивозять та які зручності надають у подальшому — невідомо.

Не вщухає мародерство.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev