«Стратегічно росіяни програли ще у 2014 році»: розповідь гвардійця, який боронить Україну на Донбасі

Розповідь бійця Бригади швидкого реагування Національної гвардії України про закулісся війни і шанси росії на перемогу.

«Стратегічно росіяни програли ще у 2014 році»: розповідь гвардійця, який боронить Україну на Донбасі

Гвардієць з позивним Лисий виконує спеціальні завдання протидії російському агресору на Донецькому напрямку. Сам боєць каже, що хоч і роботи високого рівня складності в них багато, проте їхня команда готова виконувати навіть більше, поставленого керівництвом.

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України публікує розповідь захисника про бойовий шлях та його роздуми про майбутню Перемогу. 

«У Рубіжному було найскладніше — в нас був дефіцит зброї, БК, особового складу. За Рубіжне в той час мало говорили, проте в хлопців там кожен прожитий день був особистим подвигом. Зараз же, чи ситуація вирівнялася, чи, можливо, я і хлопці просто звикли... Ми очікували, що росіяни будуть більш потужними у військовій справі.

Якщо проаналізувати досвід попередніх боїв, то я можу сказати впевнено — у нас на той час була дуже потужна БТГР, об яку противник «сточив» величезну кількість своїх сил. У деяких хлопців з мого загону — це взагалі була перша ротація, але ми там робили дійсно потужні речі — група з 6-8 осіб могла стримувати роту противника — були й такі окремі випадки.

У керівництва росії зараз нема вибору, проте стратегічно вони програли ще у 2014 році, розпочавши агресію й поставивши на криміналітет. От зараз вони намагаються взяти Бахмут. А для чого? Вони зроблять так, щоб Бахмут розцвів? Риторичне питання. Вони не думають про майбутнє. Їм потрібно «згодувати» своєму населенню чергову маячну про їхню «велич», без жодних подальших перспектив.

На полі бою зараз зіткнулися люди вчорашнього і завтрашнього дня. Ми люди завтрашнього дня. Ми були в Російській імперії, були в СРСР, проте культурно та ментально ми протягом всієї історії були в Європі та зараз ми обираємо європейський шлях, а росіяни нам кажуть: давайте назад, в СРСР. Ми люди завтрашнього дня і нам не потрібний мікс з комунізму та «русского псевдоправославія.

Наша мотивація проста і зрозуміла. А противник побіжить, він не вмиратиме за чуже. Коли є вибір — повернутися додому (як завгодно) чи загинути за чуже — вибір очевидний. Коли ти один на один із реальністю, без телевізора і натовпу, піна пропаганди змітається».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev