Жители Красноармейска скоро не увидят в своих паспортах записей на русском языке

Электронная петиция на сайте Президента Украины о том, чтобы убрать из паспортов украинских граждан записи на русском языке, набрала более 25 тысяч подписей. После ее рассмотрения Петр Порошенко поддержал инициативу украинцев.

Суть обращения на сайте электронных петиций: «Надавати громадянам України паспорт тількі українською (без мови окупанта)».

Петиция набрала 25934 голоса, после чего была рассмотрена Президентом Украины, который дал свой ответ на предложение.

«Підтримую обурення громадян України стосовно дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації мовою держави, яка Верховною Радою України визнана такою, що здійснює агресію проти України, — написал на странице петиции Петр Порошенко. — Ураховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування».

Также глава государства обратился к Кабинету Министров с просьбой внести законодательные изменения для реализации этого предложения.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev