ВІДЕО. В Мар’їнці волонтерська хлібопекарня забезпечує містян соціальним хлібом

Соціальна пекарня в прифронтовій Мар’їнці на Донеччині розширює асортимент продукції і планує возити хліб в інші міста біля лінії розмежування. 

В Мар’їнці соціальна хлібопекарня забезпечує містян головним продуктом

З початком війни Мар’їнка лишилась багатьох виробничих підприємств, в тому числі і власного хлібзаводу, повідомляє ІА «Вчасно».

В період активних бойових дій місто опинилось в продовольчій ізоляції – сюди майже не доставляли продукти харчування.

«Магазини були закриті, в місті точилися бої і мешканці залишились без головного продукту – хліба, - розповідає керівник соціальної пекарні Олег Ткаченко. – Нашою метою було забезпечити містян хлібом. На початку ми просто його роздавали, возили в сусідню Красногорівку і Вугледар. Зараз розширюємо виробництво, є бажання запустити пекарню на повну потужність».

Сьогодні на пекарні працюють сім працівників, майже всі вони робітники колишнього Мар’їнського хлібзаводу. Пекарі виготовляють майже 6 тисяч буханок хліба. Крім цього тепер тут виготовляють кондитерські вироби та випічку. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev