«Ці діти знають, що таке війна», - волонтери Покровська привезли свято маленьким мешканцям зони АТО

Журналісти ІА «Вчасно» разом зі студентами Покровського педагогічного коледжу в супроводі військових традиційно у новорічні дні відвідали «сіру» зону Донеччини, щоб привітати маленьких мешканців прифронтової території зі святами.

Творчий волонтерський десант з подарунками і святковою виставою прибув у невеличке прифронтове селище Ласточкине під Авдіївкою та багатостраждальну Красногорівку Донецької області, мешканці яких живуть вже четвертий рік під прицілом бойовиків. 

Студенти Покровського педагогічного коледжу показали для дітей справжню новорічну казку.

«Незважаючи на те, що зовсім поруч лінія фронту і точаться бойові дії, ми всі хотіли відвідати малечу та подарувати їй святковий настрій, — кажуть студенти. — Це був один з найтепліших прийомів. Діти чудові і енергійні, з такою добротою дивляться на тебе і щиро вірять в дива. Хотілось би, щоб всі їхні мрії дійсно збулися і нарешті наступив мир».

Увага та підтримка — головне, чого бракує мешканцям «сірої» зони.

«Ми знаходимось далеко від цивілізації, дітям немає куди сходити, побачити щось нове. Гості в нашій місцевості — це також велика рідкість, — розповідає Валентина Борисова, заступниця директора Орлівського НВК. - Ми б хотіли бачити їх у себе частіше і завжди раді приймати».

ЧИТАЙТЕ:ВІДЕО.В Красногорівці діти рятуються від війни малюванням

Допомогу для дітей, які живуть в зоні конфлікту і щодня страждають від обстрілів, збирали небайдужі мешканці Донеччини, волонтери з Києва, військові та навіть мешканці тимчасово окупованих територій.

Вiйськові 1 окремой Сiверської танкової бригади передали дітлахам печиво і згущене молоко, компанiя "Aльтаір +" – мольберти для ізостудії Красногорівки, волонтери "Город Милосердия" - солодкі подарунки. Журналісти ІА «Вчасно» передали дітям учбову літературу для малювання і солодкі подарунки, які редакція придбала на призові гроші після вдалої участі у конкурсі  на найкращий ґендерно чутливий матеріал від UN Women Ukraine (ООН-жінки). Транспорт та супровід організували представники Покровсько-Ясинуватського ОМВК.

Також участь в акції взяли мешканці Київа, які надіслали книги, іграшки та цукерки. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev