Ляшко допустив введення в Україні обов’язкової вакцинації від COVID

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні можуть запровадити обов'язкову вакцинацію.

Фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив, що ймовірність запровадження в Україні обов’язкової вакцинації від COVID-19 є.

На запитання ведучого, чи допускає глава МОЗ обов’язкову вакцинацію, Ляшко відповів: «Допускаю».

«Сьогодні вакцинація безкоштовна і добровільна. Питання можливості введення певних категорій професій до складу декретованих також розглядається. Це контингент, який може приходити на роботу після проходження повного курсу вакцинації проти певних інфекційних хвороб. Такі варіанти розглядаються, але ми взяли досвід ЄС і США: коли вводяться обмеження, але вони не працюють для вакцинованих», — зазначив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ: Карантин в Україні продовжено до 31 грудня

Він також наголосив, що зараз у пріоритеті для вакцинації залишаються люди від 60 років, оскільки 82% всіх смертей серед цієї категорії.

Нагадаємо, вчора у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації, Уряд на позачерговому засіданні ухвалив рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev