«Діти тепер запитують про хліб, а не про солодощі», - репортаж з фронтових Мар’їнки та Красногорівки

Російські військові продовжують зрівнювати з землею українські міста та села. Мар'їнка, в якій до війни жило 17 тисяч мешканців, зараз перетворилась на пустку.

Журналісти спільно з поліцейським екіпажем "Білий янгол" показали, як зараз живуть Мар'їнка Красногорівка. 

Разом з правоохоронцями кореспонденти розвезли хліб, доставили ліки, врятували з лінії вогню літню жінку, набрали для мешканців воду на криниці, нагодували тварин-безхатьків. А щоб хоч трохи порадувати діточок, роздали піцу та напої, які передали волонтери.

Все це – під вибухи снарядів. А мешканці розповіли, як їм живеться буквально під цілодобовими обстрілами ворога.

«Обстановка стабільна тяжка, контрольована», —  розповідає Артем Кацюк, уповноважений ВП Покровського РУП. Наразі у Мар'їнці проживає близько 700 людей. І ця цифра вражає, якщо враховувати той факт, що до повномасштабного вторгнення населення цього міста налічувало 17 тисяч мешканців.

Мар'їнка вщент розбита ворогом, але поле неподалік нього засіяне

Хоч місто вщент розбите ворогом, поле неподалік нього засіяне. Як зауважують у Нацполіції, попри моторошні умови, люди не полишають праці.

Правоохоронці не лише відвідали поруйновані міста. Вони ще й привезли мешканцям хліб, медикаменти. 

З останнім надзвичайно складно, адже ліків завжди не вистачає і їх доводиться привозити невеликими партіями.

Діти тепер запитують не про солодощі та розваги, а про хліб

Не покинула місто місцева продавчиня. Вона впевнена в тому, що її діяльність надзвичайно важлива, адже у місті є кому допомогти.

«Залишились тут, бо є дуже багато самотніх бабусь, дідусів. Їм потрібна ковбаса, потрібний хліб. Ми з 2014 року, якщо чесно, на жоден день не зачинялись», – каже продавчиня.

Жінка додає, що все неодмінно буде добре. Невдовзі повернуться люди, діти, відкриються школи. І вона переконана, що місто заживе ще краще, ніж до війни.

На жаль, війна сильно вплинула на дітей. Вони тепер запитують не про солодощі та розваги, а про хліб. Таким було питання від дівчинки, котра отримала від правоохоронців піцу та напої.

«Дитинство у Красногорівці — це коли ти даєш дитині піцу, а вона питає «Чи є у вас хліб?» , — розказує інспектор Олег Кирницький.  Діти, як і дорослі, стурбовані виживанням.

Незламні також інші місцеві мешканці. От бабуся, яка вирішила пригостити співробітників поліції абрикосами.

«Ходімо, я вам абрикос нарву», - просила поліцейських літня жінка, яку вони зустріли на самому краю фронту та вивезли з-під снарядів. Хоробра пенсіонерка йшла пішки додому з лікарні під обстрілом.

Попри жахливі умови життя, мешканці залишаються людяними та допомагають одне одному.

І в таких ситуаціях ще більше розумієш, що українців жодним окупантам не здолати.

Повний репортаж дивіться у відео:

Джерело: Національна поліція України

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev