Битва за Слов'янськ може стати наймасштабнішою у сучасній історії, — військовий експерт

Битва за Слов’янськ Донецької області може стати наймасштабнішою в сучасній історії військових конфліктів.

Битва за Слов'янськ може стати наймасштабнішою у сучасній історії / колаж з фото штабу ООС та Донецької ОДА

Таку думку висловив в етері телеканалу «Еспресо» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

«Дійсно зараз в напрямку Слов’янська йде дуже велика концентрація БТГ ворога, який перегруповується з району Ізюма. Однак слід зауважити, що це переважно танкові підрозділи росіян, які будуть залучені в наступальній операції в бік Слов’янська. Проте Збройні сили України сконцентрували там найбільшу протитанкову оборону на всьому донбаському плацдармі», — розповів Коваленко.

Коваленко додав, що оборона Збройними силами України населених пунктів у російсько-українській війні увійде в підручники історії.

«Оборона населених пунктів Збройними силами України увійде в підручники з історії військових конфліктів. Військові будуть вивчати досить ефективну тактику, яку ЗСУ використовує протягом тривалого періоду. Ми зараз вивчаємо досить нову стратегію ведення бойових дій проти ворога, який кількісно та технічно має перевагу. Тому зараз ЗСУ діють набагато ефективніше, ніж деякі армії країн НАТО.

Що ж стосується Слов’янська, то якщо росіяни підуть в наступ на місто, то це може стати найбільшою битвою в сучасній історії. Ця битва стане наймасштабнішою битвою танкових підрозділів та протитанкових українських військ у сучасній історії. Такого ще в сучасній історії військових конфліктів не було», — додав Коваленко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev