Військовий експерт спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть у контрнаступ

За словами експерта Петра Черника, наразі на фронті спостерігається стан певної "стратегічної рівноваги", але незабаром усе може суттєво змінитися.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Військовий експерт Петро Черник спрогнозував, що наприкінці серпня настане переломний момент у війні, коли Збройні сили України перейдуть у контрнаступ. Також військовий експерт вважає, що через кілька тижнів чи місяців активні бойові дії не закінчаться. Про це Петро Черник розповів 24 каналу. 

"Зараз ми можемо спостерігати стан певної "стратегічної рівноваги" – окупанти не мають сил та засобів на нові захоплення, а ми ще не зібрали всю вогневу потугу, аби вибивати їх із нашої землі. Я не прихильник швидкої концепції перемоги, навпаки, я вважаю, що ця війна буде затяжною. А по якій точці будуть йти найважчі бої, насправді вже не є так важливо", – сказав фахівець.

Також експерт додав, що окупанти зараз перегруповуються для подальшого наступу, адже у них не сформовано достатньо сил, аби просуватися на 10–15 кілометрів.

"Противнику важливо просуватися вглиб української території, і він робитиме для цього геть усе можливе. Чи прийде час, аби вибити російських окупантів – прийде. Але це станеться за умов, коли установок HIMARS буде не десяток, а хоча б сотня", – впевнений Петро Черник.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev