Награбоване вивозять до росії, з навколишніх селищ зникають чоловіки: що зараз відбувається в окупованому Лимані?

До проблем із їжею та мародерством в окупованому росією Лимані додалася мобілізація чоловіків, яку запланували окупанти, аби поповнити втрати у живій силі.

Награбоване вивозять до росії, з навколишніх сіл зникають чоловіки: що зараз відбувається в окупованому Лимані?

Інформацією про реальний стан справ у місті продовжують ділитися у чатах в Телеграмі та Вайбері лиманці, яким вдалося зв’язатися з рідними в окупації. З кожним днем життя в місті погіршується.

Так, люди, яких росіяни «звільнили» від комфортного життя, стикаються з відсутністю доступу до медичної допомоги. «Медицини немає, лікарня на південній стороні, але там більшою мірою лікують орків, лікарів немає, якісь приїжджають, але рідко і, мабуть, не охоче», — пише один із користувачів.

Зараз головна мета окупантів — провести мобілізацію чоловіків, які лишилися в місті та навколишніх селах. Вже фіксуються випадки зникнення жителів громади чоловічої статі.

«Село Дробишеве, пропадають чоловіки. Вже відомо про щонайменше два випадки», — пишуть люди.

Ціни на продукти в самому місті космічні для місцевого населення, тож деякі їздять на закупки до Сватового, де прайс нижчий. А декому доводиться виживати за рахунок власних городів.

«Справа в тому, що грошей майже ні в кого немає. Легше людям, які у приватних будинках — хоч свої овочі, фрукти, але з поливом теж не у всіх добре, щоправда можна продати щось із городу, орки іноді купують», — повідомляють користувачі.  

У працюючих магазинах ціни наступні: хліб – 20-30 грн, сир – 600 грн, молоко – 80 грн за три літри, сосиски найдешевші – 280 грн, печиво просте – 70 грн, банани – 90 грн, помідори – 75-80 грн.

Ринок праці мертвий. Час від часу платять тим, хто прибирає завали та сміття на вулиці. Ще одна опція — робота на залізниці. Але як показує досвід окупованої Луганщини, це може бути тактика окупантів — наприкінці місяця замість зарплати вручити повістки та кинути чоловіків гарматним м’ясом на фронт.

Пропагандисти вже рапортують, що прийняли 700 заяв на роботу на залізниці. Самі ж кажуть, що прийматимуть тільки після перевірок. Аби зібрати максимальну кількість інформації про людей. 

Мародерство продовжує процвітати: «Багато посіпак рашистів награбували в будинках і звалили в рашку», — йдеться в повідомленні. Навіть серед приплічників окупантів росте невдоволення безладом, що панує у місті, тож ті по можливості тікають до так званої «лнр» і росії.  

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev