Не можна повертатися: голова ВЦА на Донеччині закликав місцевих жителів не поспішати їхати додому

До прифронтової Авдіївки, яка щодня піддається ворожим обстрілам, почали повертатися місцеві мешканці.

Повертатися до Авдіївки зараз категорично не можна, оскільки місто, як і вся область, не готові до опалювального сезону. Про це в ефірі Апостроф TV заявив керівник Авдіївської ВЦА Віталій Барабаш.

"На жаль, люди повертаються, навіть такі є випадки. Але цього не треба робити, тому що попереду опалювальний сезон. На жаль, його не те, що в нашому місті, а в усій Донецькій області не буде у звʼязку з відсутністю газопостачання в Донецькій області.

Але ж навіть у містах, більш віддалених від лінії фронту, наприклад, Покровськ, Селидове, Дружківка, Костянтинівка, – там хоча б є електрика, можна якось зігрітися. І то це дуже складно буде зробити в масштабах великих міст", - пояснив Барабаш.

За словами голови ВЦА, більша частина людей зараз перебувають в укриттях, де неможливо проводити опалювання.

"У нас 90% всього населення знаходиться в укриттях – в реальних підвалах будинків, де немає електрики, води, світла. З точки зору техніки безпеки не можна ставити так звані "буржуйки" в підвальні приміщення, бо люди просто вчадіють", - зазначив чиновник.

Людей закликають виїжджати, утім мало хто на це погоджується.

"Ми постійно проводимо розʼяснювальну роботу, є навіть куди людей вивозити. Але, на жаль, їдуть небагато. Є навіть випадки, коли люди повертаються", - резюмував Барабаш.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev