Біля Лиману триває контрнаступ ЗСУ, - ISW

Українські військові продовжують контрнаступальні операції в бік Лиману на Донеччині.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Тим часом росіяни перекидають додаткові сили на лінію фронту в Запорізькій області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Схід України (лінія Вовчанськ-Куп'янськ-Ізюм-Лиман)

За даними карт, операції біля Лимана продовжуються. Аналітики зазначають, що не можуть підтвердити чи спростувати заяви росіян про те, що бої йдуть в районі самого Лимана та Ямполя на південний схід.

Війська рф здійснили атаку під Куп’янськом, який нещодавно деокупували наші бійці.

Що свідчить про те, що лінія фронту на низці ділянок розміщується річкою Оскіл, а окупанти вживають обмежених спроб загрожувати щойно відвойованим українським позиціям уздовж правого берега річки.

Донецька область

Російські війська продовжують свої наземні атаки на східну околицю Бахмута та Авдіївку, а також ведуть вогонь уздовж всієї лінії фронту в Донецькій області.

Разом з тим противник продовжує цілитись у критично важливу інфраструктуру, знову обстрілявши Слов’янську ТЕЦ.

Аналітики зазначають, що росіяни здійснили регулярні обстріли на заході Донецької області та сході Запорізької області, а також перекинули додаткові сили на лінію фронту в Запорізькій області (їх помітили через окуповані населені пункти Донецької області).

Зокрема, йдеться про підрозділ російської 42-ї мотострілецької дивізії. За даними ISW, кілька бронетранспортерів 35-ї та 74-ї мотострілецьких бригад проїхали через Розівку Запорізької області, ймовірно, до позицій уздовж лінії фронту.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev