Шість населених пунктів Луганщини деокуповано станом на вечір 5 жовтня, — Гайдай

Очільник Луганщини не наводить назви звільнених від загарбників сіл до офіційного коментаря Генерального штабу. У Сватовому вже з’явились спеціально навчені рашисти із задачею транслювати тезу «панікі нєт».

Шість населених пунктів Луганщини деокуповано

«Деякі бійці вже виклали фото з назвами деокупованих населених пунктів, але я буду тримати паузу до офіційного коментаря Генерального штабу. Можу тільки сказати, що на сьогодні це шість населених пунктів, — повідомив Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону. — У нас є реакція не лише від мешканців деокупованих населених пунктів, а і з територій, які поки що в окупації. Нам навіть пишуть люди з територій, які було окуповано у 2014 році. Всі чекають звільнення. Це найстрашніші, важкі та довгі сім місяців для кожного громадянина України, який пройшов війну. Всі чекають».

Гайдай просить людей за можливості виїхати з зони бойових дій або знаходитись біля укриттів, адже ситуація по-військовому складна. 

Паралельно успіхам ЗСУ у контрнаступі проросійські «блогери», які заявляли, що у Куп’янську «нєт панікі», вже ведуть стріми зі Сватового.

«В Сватово большая часть населения уже покинула город. По трассе на Кременную военные не рекомендуют ездить. Только на бронированном транспорте. Въезд в Кременную закрыт», — повідомив пропагандист.

«Він тоді з’явився коли Куп’янськ вже майже був наший. Тепер мова йде про Сватове на Луганщині», — коментують соцмережі cлова посіпаки.

За даними мапи Deep State Map станом на 16:33 5 жовтня звільненим зазначаються села Греківка, Терни та Ямполівка.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev