Поранило танковим снарядом: розповідь захисника Маріуполя про бої за місто та власний порятунок

Боєць полку Азов, захисник Маріуполя на псевдо "Пачка" поділився своєю історією служби, війни, поранення та реабілітації.

Захисник Маріуполя Влад "Пачка"/фото патронатна служба полку "Янголи Азову"

Чоловік доєднався до лав полку «Азов» у 2019 році, розповідає патронатна служба полку «Янголи Азову».

«Піти саме в цей полк я вирішив, бо знав, що це найпрофесійніший, наймотивованіший підрозділ, який знає що таке воїнська честь та доблесть; підрозділ, де важливе постійне покращення своїх навичок, і через це ти стаєш одним з найкращих», — розповів Влад.

Про початок вторгнення боєць дізнався о 4 ранку 24 лютого.

«Ми займалися евакуацією бази і покинули її останніми. Довоєнний Маріуполь був прекрасним, а Маріуполь під час війни став сірим, нагадував Грозний», — згадує боєць.

Незабаром, під час виконання бойового завдання «Пачка» разом зі своїм побратимом були поранені.

«Мене поранило танковим снарядом, а побратима - кулеметною чергою. Я пролежав дві години на асфальті, потім повз мене проїжджав нацгвардієць, який мене евакуював на Азовсталь. Там мені надали медичну допомогу».

Захисник Маріуполя Влад "Пачка"/фото патронатна служба полку "Янголи Азову" Захисник Маріуполя Влад "Пачка"/фото патронатна служба полку "Янголи Азову"

28 березня Влада евакуювали гелікоптером. Наразі він проходить процес реабілітації після поранення.

«Мене протезували, лікарі займаються відновленням моєї здатності ходити. Їх мета - після завершення курсу я маю знову бігати», — каже азовець.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev