«Бої за Бахмут тривають 24/7, і ми невпинно стираємо російську нечисть з лиця нашої землі», — мінометник «Фоззі»

На Бахмутському напрямку окупанти воюють навалою, йдуть вперед, не рахуючись з втратами. Українські захисники мужньо тримають оборону.

Фото: Бригада швидкого реагування Національної гвардії України

«Фоззі» — боєць 3 батальйону оперативного призначення «Свобода» Бригади швидкого реагування. Потрапив до лав Національної гвардії 24 лютого добровольцем, потім обрав спеціальність мінометника.

Військовий каже, що на початку повномасштабного вторгнення росії нову спеціальність довелося повністю освоїти ледь не за два тижні й відразу йти в бій. Наразі «Фоззі» виконує завдання на Бахмутському напрямку.

«На Бахмутському напрямку умови зараз складні, бої йдуть дуже гарячі — окупанти пруть несамовито. Воюють вони навалою, йдуть вперед, не рахуючись з втратами. Вперед йдуть «вагнерівці-зеки» та мобілізовані, яких ніхто не рахує. Ними просто проводять розвідку боєм, щоб виявити наші позиції та накрити їх артилерією».

«Фоззі» розповідає, що навколо Бахмута, особливо за останній місяць, ворог зосередив величезну кількість техніки та живої сили, не полишає щоденні спроби штурму, чого не допускають українські захисники.

«Наш підрозділ працює з мінометів різних калібрів — самі проводимо артрозвідку та, по суті, стримуємо ту навалу нечисті, яка суне на позиції наших піхотинців. Аеророзвідка постійно показує нам наші результати роботи, які нас, безумовно, тішать - то ми склад БК ворожий накрили, то підрозділ їх піхоти нейтралізували, то хату з орками анігілювали. Бої тривають 24/7 і ми теж в режимі нонстопу стираємо росіян з лиця нашої землі», — каже він. 

Розповідають також, що одного разу, коли мінометник знаходився в госпіталі після поранення, до нього підходили піхотинці, що тримали позиції поруч і дякували за надійне прикриття та відмінну роботу мінометної батареї.

«Попри заяви російських пропагандистів, немов війська рф уже зайняли ледь не половину міста Бахмут, силами наших військовослужбовців місто залишається і буде залишатися українським!» — наголошує «Фоззі». 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev