16-річного юнака з Бахмута судитимуть за коригування вогню окупантів по ЗСУ на Донеччині

У Донецькій області  завершили розслідування справи підлітка, який ймовірно допомагав росіянам обстрілювати рідне місто надсилав координати розташування техніки та військовослужбовців ЗСУ, а також перевіряв і фотографував наслідки обстрілів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні-серпні 2022 року 16-річний юнак, маючи стійкі проросійські переконання, співпрацював з представниками держави-агресора.

Він передавав через месенджер графічні координати місць дислокації, переміщення особового складу і бойових позицій Збройних Сил України у м. Бахмуті та Бахмутському районі. Про це повідомляє  Офіс Генпрокурора. 

«Отримані дані використовувались армією рф під час обстрілів населених пунктів. У подальшому фото з результатами влучань обвинувачений відправляв окупантам", - йдеться в повідомленні. 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно неповнолітнього мешканця м. Бахмута за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

На вирок суду він чекає під вартою. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev