20 років назавжди: у боях за рідну Луганщину загинув прикордонник Євген Зінченко

2 січня 2023 року на українському сході загинув старобільчанин Євген Зінченко. Бійцю було всього 20 років.

У боях за рідну Луганщину загинув прикордонник Євген Зінченко

Євген народився у селі Калмиківка, потім з сім’єю переїхав до Старобільська, там навчався і ріс, розповідає платформа Меморіал.

У 18 років Євген почав свою армійську службу на лінії розмежування в зоні ООС у Золотому на рідній Луганщині. Саме там його застав початок війни.

У районі Кремінної хлопець разом з побратимами-прикордонниками боронив Україну впродовж п’яти місяців. Потім, після ротації, наприкінці грудня знов повернувся на східний фронт. Але, на жаль, не надовго. 2 січня нового 2023 року Євген загинув.

«Так багато не сталося в його житті. Він мріяв подорожувати Україною, побувати в Карпатах, - ділиться мама Євгена. – Захоплювався комп’ютерами, хотів створювати ігри. Одружитися. Народити та виховати донечку. Мати свій дім. Він був кращим у світі сином та братом. Вічна пам'ять моєму синочку, моєму Герою».

Хлопець хотів вивісити український прапор над звільненим Старобільськом. Віримо, що синьо-жовтий стяг незабаром майорітиме над усією Луганщиною.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev