23 роки назавжди: офіцер Максим Швець загинув у бою за Україну

Молодому офіцерові Максиму Швецю — 23 роки назавжди. Справжній, ідейний — про таких кажуть, що це — еліта та майбутнє нашого війська.

23 роки назавжди: офіцер Максим Швець загинув у бою за Україну / фото: Ямпільська міська рада

Змалку любив спорт — волейбол, баскетбол. Призер всеукраїнських змагань. Колишній гравець юніорської збірної України з регбіліг, пише Український ветеранський фонд. 

Старший лейтенант, лише в 2020 році випустився з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Став командиром інженерно-саперного взводу. Й одразу — ротація в район проведення операції Об’єднаних сил. Молодий командир користувався авторитетом і в підлеглих, і в старших командирів.

Під час повномасштабного вторгнення російської армії бився спочатку за Київщину, потім розміновував звільнені від ворога території, далі — бій за Луганщину та Донеччину. Працював якісно — в квітні 2022 року Указом президента України був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Загинув під час ворожого артилерійського удару в районі населеного пункту Новолуганське на Донеччині.

З військовим попрощалися на Вінниччині в рідному селі Велика Кісниця.

Втрачаємо найкращих — сильних, молодих, навчених, мотивованих. Щодня втрачаємо. Але пам’ятаємо щохвилини — і щохвилини мстимося.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev