32 роки назавжди: у боях на Луганщині загинув колишній бранець кремля Геннадій Афанасьєв

Боєць територіальної оборони Геннадій Афанасьєв, позивний «Тор», загинув у бою біля селища Білогорівка на Луганщині.

32 роки назавжди: у боях на Луганщині загинув колишній бранець Кремля Геннадій Афанасьєв

Про це стало відомо 21 грудня. Колишній політв’язень рф з перших днів повномасштабної війни став на захист України. Захиснику назавжди 32 роки, пише платформа Меморіал.ua.

Геннадій народився в Сімферополі в українському Криму. До 11 років жив в Одесі. Потім з мамою повернувся до Криму. Навчався в гімназії №3 імені Антона Макаренка. У 2012-му закінчив Таврійський університет за спеціальністю «Право». Півтора року працював фотографом.

Під час анексії Криму навесні 2014-го брав участь в акціях протесту. 9 травня його заарештували у Сімферополі й звинуватили у тероризмі. Окупанти засудили Геннадія до 7 років в’язниці. У червні 2016-го Геннадій повернувся до України. Жив у Києві. Працював у сфері ІТ, проводив курси для ветеранів. Написав книгу про російський полон «Піднятися після падіння». Одружився. Обожнював тварин і книги.

З початком повномасштабного російського вторгнення Геннадій приєднався до 130-го батальйону 241-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Спочатку підрозділ обороняв Київщину, Харківщину, а потім Донбас.

В одному зі своїх останніх дописів Геннадій писав, що не відчуває себе героєм і не зробив нічого вагомого, але він неймовірно пишається побратимами та посестрами. 

«Його боротьба почалася в 2014 в Криму, його не зламали застінки кремлівських тюрем та тиск окупанта. Після звільнення спільно працювали на міжнародному фронті, де Геннадій ділився своїм пережитим жахливим досвідом в російській тюрмі», — написала Марія Іонова.

«Звук прибою. Завжди пам'ятатиму те, як ти повернувся і продовжував битися. Ти бився до кінця», — написала подруга Юлія Кочетова.

«Гено… Ти пройшов російські катівні та пішов на фронт захищати нашу країну… Ми зробимо все, щоб твоя донька побачила твій рідний Крим», — написала журналістка і подруга загиблого Анастасія Магазова.

У Геннадія залишилися бабуся Галина Іванівна, мама Ольга, дружина Людмила і донечка Квітослава.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev