32 роки назавжди: захисник України Максим Мансуров поліг у боях поблизу Пісок на Донеччині

32-річний старший матрос Максим Мансуров, позивний «Львов», загинув поблизу селища Піски на Донеччині 24 серпня 2022 року.

32 роки назавжди: захисник України Максим Мансуров поліг у боях поблизу Пісок на Донеччині

Максим народився в селі Грабово Львівської області. Навчався у Грабівській, Яблунівській та Побужанській школах. Згодом здобув фах автослюсаря у Ставропігійському вищому професійному училищі міста Львова, працював будівельником. Мав хист до всього, що треба робити своїми руками. Брав участь у Революції Гідності, розповідає Меморіал.ua.

З квітня-травня 2014-го року приєднався до лав добровольчого батальйону під керуванням генерала Кульчицького. З грудня 2016-го Максим проходив службу у складі 80-ої окремої десантно-штурмової бригади. У червні 2017 року отримав травму очей від осколків ворожого «Граду». Після лікування у Максима закінчився контракт, далі вирішив повернутись до цивільного життя у Львові та минулої роботи.

Із початком повномасштабного російського вторгнення захищав Україну у лавах 503-го окремого батальйону морської піхоти.

«Максимку, неймовірна людина, не полюбити його було важко. Зі своїм гумором, турботливий, добрий, але до неможливості впертий, бо переспорити його міг, певно, тіки він сам. Був щирим патріотом, казав: «Хто, як не я, заради майбутнього своїх синів воюю». Дуже вдячна тій долі, що нас звела з ним, то було мало часу, зате, то були незабутні роки…», — написала дружина захисника Анастасія.

Поховали захисника на Марсовому полі Личаківського цвинтаря у Львові. У Максима залишилися мама, сестра, дружина і двоє дітей.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev