68% вимушених переселенців готові відбудовувати окуповані території після їх повернення до України 

У Києві представили результати нових соціологічних досліджень щодо питань інтеграції та примирення в українському суспільстві.

Авдеевка, Донецкая область / фото: ИА "Вчасно"

Більш ніж половина опитаних переселенців за певних умов розглядають можливість повернення у міста, де жили до військового конфлікту, при цьому 68% опитаних стверджують, що готові брати участь у відбудові та розвитку окупованих територій після їх повернення під контроль України. Про свідчать результати дослідження, яке проводил український офіс міжнародного дослідницького агентства IFAK INSTITUT на замовлення Карітасу України.

28 % учасників дослідження вказали, що однозначно хотіли б повернутися у своє житло після деокупації, 27 % розглядають можливість повернення, але остаточно не вирішили, 37 % планують залишитись там, де мешкають після переселення.

В цілому 68% опитаних переселенців стреджують, що готові брати участь у відбудові та розвитку окупованих територій після їх повернення під контроль України. З низ 32 % однозначно готові приймати в цьому активну участь, 36 % частково готові, 16 % не готові і 16 % не змогли відповісти на питання.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev