Адаптуватися на новому місці: десять онлайн-помічників для переселенців

Аби швидше звикнути до життя на новому місці, внутрішньо переміщені особи мають змогу скористатися ресурсами з онлайн-інформацією чи допомогою.

Фото: aussiedlerbote.de

Підбірку з 10 онлайн-платформ опублікувало Мінреінтеграції.

Платформа «єДопомога» — подання заяв на виплати від міжнародних організацій та держави, отримання та надання волонтерської допомоги.

Портал «Прихисток» — інформація про можливості розміщення внутрішньо переміщених осіб, доступне житло.

Інформаційно-ресурсний центр «Взаємодія» – інформація щодо дії у надзвичайних ситуаціях, довідки, мапи, електронні ресурси для постраждалого населення тощо.

Мапа закладів, які працюють під час відключень світла.

Електронний кабінет водія — перевірка і оплата адміністративних правопорушень, отримання інформації про авто та посвідчення водія, перевірка авто по VIN-коду, запис в електронну чергу.

Портал «Веземо» — електронний сервіс для перевірки часу затримки рейсів, міжнародних та евакуаційних маршрутів тощо.

Єдине соціальне середовище зайнятості — швидкий пошук вакансій та резюме по всій Україні, онлайн-запис на прийом в Центр зайнятості тощо.

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України – отримання довідки ОК-5 та ОК-7, подання заяв до ПФУ, запис на прийом онлайн.

Сайт Liki24 – онлайн-замовлення та доставка ліків.

Освітній чат-бот EducationUaBot – інформація про онлайн-навчання в Україні; пошук садочка, школи або коледжу за кордоном; відновлення особистих документів про освіту; продовження викладання та роботи під час війни; повернення до навчання незалежно від місця знаходження.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev