Бахмут у вогні: рашисти б'ють по цивільних об'єктах міста забороненими запалювальними снарядами, місцеві живуть без світла, води та газу

Бахмут в Донецькій області  наразі є найгарячішою точкою зіткнення. Місто стоїть, але ситуація тут дуже важка та напружена. Окупанти б'ють по місту  запалювальними боєприпасами, що однозначно є військовим злочином. Місцеві змушені виживати без світла, тепла та зв'язку, а будинки руйнуються один за одним. 

Бахмут у вогні: рашисти б'ють по цивільних об'єктах міста забороненими запалювальними снарядами, місцеві живуть без світла, води та газу/колаж Вчасно

Українські військові утримують Бахмут вже понад чотири місяці. Там іде позиційна війна. Піхота окупантів наразі цілиться в позиції, хоча в деяких точках у них вже є успішні спроби зайти. Відтак, поля на Бахмутському напрямку завалені трупами ворога, зокрема вагнерівців. 

Окупанти "тиснуть" на наших військових міцно, але вони тримаються.  Відповідне відео оприлюднив блогер і полковник Збройних сил України Анатолій Штефан Штірліц. «Бахмут, найгарячіша точка зіткнення на Донеччині. Саме так виглядає лінія фронту» — коментує військовий.

Через постійні російські обстріли місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи. Немає електрики, води, газу, опалення та зв’язку. 

Люди мешкають в підвалах та змушені спати в одязі через холод.

У місті численні руйнування цивільних об’єктів. А внаслідок обстрілів чи не щодня гинуть мирні жителі.

За даними Бахмутської міськради, тепер тут можна скупитися лише у невеличких приватних крамницях. Вони працюють в обмеженому режимі, більшість — до першої години дня.

 Загалом в місті залишилося близько 20% мешканців. Вдень їм доводиться збирати дрова та чекати в чергах за гуманітарною допомогою. 

Дехто залишився без дому, адже будинки в місті під обстрілами зникають один за одним. 

"Бахмут - це «дискотека» 24 на 7. М'яса сюди нагнали дофіга. Місто рандомно обстрілюють з реактивної артилерії, просто стираючи будинок за будинком. По ночах активно йде штурм, незважаючи на дощ, собачий холод і болота по коліна. "Зимова кампанія" розгорається без гальм", – коментує ситуацію в місті  військовий Олександр Солонко.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev