Бахмут штурмують вагнерівці, щоб мінімізувати втрати кадрової армії рф

У міноборони рф використовують бойовиків ПВК Вагнера для захоплення Бахмута, щоб звести до мінімуму втрати серед кадрової армії.

У міноборони рф використовують бойовиків ПВК Вагнера для захоплення Бахмута, щоб звести до мінімуму втрати серед кадрової армії/фото з відкритих джерел

Зокрема, йдеться про розподілення ролей в операції навколо Бахмута після заяв міноборони рф та Пригожина. Про це пишуть у звіті Інституту вивчення війни ISW.

Вагнерівці докладають основних зусиль, щоб захопити територію та витіснити українські сили з центральної частини Бахмута.

За словами експертів, невизначені підрозділи російських повітряно-десантних військ підтримують ПВК Вагнера на флангах на північ і південь від Бахмута.

Підрозділи на флангах, імовірно, мають на меті лише їхнє утримування, а ось про просування вперед не йдеться.

Експерти припускають, що таке розподілення сил свідчить, про те що міноборони рф планує використати вагнерівців для захоплення Бахмуту, мінімізуючи втрати серед російських військових.

Аналітики також вважають, що у разі захоплення Бахмуту міноборони рф планує витіснити вагнерівців задля привласнення перемоги.

Попри катастрофічні втрати, росіяни не відмовляються від продовження загарбницької війни. Основні зусилля армія рф зосереджує на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському, де окупанти можуть застосувати нову зброю. Українські захисники міцно тримають оборону, «перемелюючи» ворога: за минулу добу, 11 квітня, ними відбито 72 атаки.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev