Без їжі, ліків та інформації: росЗМІ приховують реалії життя в окупованому Маріуполі

Ті, кому вдається вирватися з окупованого росіянами Маріуполя, розповідають, що картинка росЗМІ про «покращення» життя у місті, зовсім не відповідає реальності.

Окупанти не спішать покращувати життя маріупольців, які стали заручниками в окупованому місті

Жителька Маріуполя Марія Кутнякова, яка раніше покинула місто через вторгнення росіян, переповіла історію свого 71-річного дядька, якому вдалося вирватися з міста лише 10 червня. У місті відсутні альтернативні джерела інформації, людей годують російською пропагандою, брешуть про дії України та не спішать покращувати життя для простих маріупольців.

«Дядьку 71 рік, він слухав радіо «ДНР» та підтирав ср@ку оновленим «Приазовським робочим». Але вірив в Україну та нашу перемогу. Хоча думав, що Запоріжжя захопили, — розповідає Марія. — Він зміг отримати гуманітарку лише 1 раз — дали тушонку, олію, цукор і каші. Тушонка була зіпсована. Він не зміг отримати нову картку рашистського мобільного оператора, а інтернету в нього немає. Він жив завдяки сусідам, але і в них згодом їжа скінчилася».

"Кожен раз коли будете бачити новини про "покращення вже сьогодні" у Маріуполі, то дивіться на фото руки мого дядька, який виїхав з міста 10 червня", - підписала це фото Марія на своїй сторінці у соцмережі "Кожен раз коли будете бачити новини про "покращення вже сьогодні" у Маріуполі, то дивіться на фото руки мого дядька, який виїхав з міста 10 червня", - підписала це фото Марія на своїй сторінці у соцмережі

За словами Марії, в місті проблеми з постачанням медикаментів, а ціни на ті, що є — набагато вищі, ніж на вільній частині України. 

«Ліки — то була окрема історія. В нього астма. Слава богу, що був якийсь запас. Знаю багатьох, хто не дожив до відкриття аптек у Маріуполі. І ціни в цих аптеках рівно в 4 рази більші, ніж в Україні. І не всі ліки є», — каже маріупольчанка.

Попри намагання окупантів показати гарну картинку «покращення», життя у Маріуполі легше не стає.

«У місті дуже багато немічних літніх людей, які не можуть собі забезпечити нічого. Я теж бачу багато дописів від тамошніх знайомих, як вони в чистій одежі, з манікюром щасливі і посміхаються. Але здебільшого то вже "чужі" люди, які співпрацюють, мають доступ до розкрадання гуманітарки, мають родичів у селах біля Маріуполя, мають транспорт — коротше кажучи, гарно влаштувалися. Але переважна кількість населенням там на межі виживання», — додає Марія.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev