Бої під Бахмутом - намагання показати путіну перемогу, на тлі поразок російських сил, — західні ЗМІ 

Бої під Бахмутом мають скоріше символічне значення для російських сил, аніж військове.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Подібні оцінки озвучують американські видання The Washington Post та Forbes і американський Інститут вивчення війни (ISW).

ISW у звіті за 20 жовтня, вказує на суперечності в повідомленнях росіян стосовно здобутків в Бахмуті і робить висновок, що російські сили намагаються показати, що отримують здобутки хоча б в одному секторі, на тлі поразок на півдні та північному сході України.

Попри значні втрати під Бахмутом, де кровопролитне протистояння триває місяцями, росіяни продовжують активні дії в регіоні. Територія навколо Бахмута є єдиним виключенням із стратегії росіян на решті лінії фронту, де вони укріплюють позицію і готуються до наступів України та оборони взимку, пише Forbes.

"Операція під Бахмутом - "брехня", покликана створити враження, що попри поразки, російські сили все ще можуть вигравати в Україні", - йдеться в статті.

Бахмут не має стратегічної важливості, пише Forbes, посилаючись на дані західних аналітиків і те, що після значних втрат в Україні, як серед "Групи Вагнера", так і російських військових, а також угруповань так званих «Л/ДНР», вони "витрачають ці сили на операцію, яка скоріше має більш символічну, аніж військову цінність, свідчить про перспективи росії щодо війни загалом, після настання зими".

The Washington Post пише, що очільник "Групи Вагнера" та наближений до путіна олігарх Євген Пригожин нещодавно виступав з критикою військової стратегії росії в Україні. Тепер, припускають автори статті, він прагне показати путіну здобутки у війні, можливо прагнучи отримати нові контракти для "Групи Вагнера", або урядову посаду. Для нього контроль над Бахмутом "міг затьмарити всю стратегічну логіку", пише WP.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev