«Чим довше українці змушуватимуть росіян боротися за розкидані на Сході міста, тим більше вони знекровлюватимуть їх війська", - аналітик

Нещодавні успіхи росії в Україні, захоплення таких міст, як Лиман та Попасна, наблизили російські сили до українських опорних пунктів у Слов'янську та Краматорську. Але низька швидкість їх просування обумовлена ​​цілою низкою факторів, у тому числі нестачею військ для прориву українських рубежів, вважають аналітики.

Український боєць/ілюстративне фото Генерального штабу ЗСУ

Натомість російські сили вирішили покладатися на артилерію, щоб виснажити оборону України перед наступом. Це призводить до великих втрат й з української сторони. Проте результати росії неоднозначні, пише The Wall Street Journal посилаючись на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень Бена Баррі.

"Те, що ми спостерігаємо, - це дуже обмежені поверхневі атаки, які максимально використовують артилерійську підтримку. Це відображення того, що вони розуміють слабкість своїх сил", — зазначає Бен Баррі.

Просування росії через річку Сіверський Донець в Україні неодноразово зривалося, змушуючи москву більше зосередитися на дрібніших цілях. Українська обережність щодо початку контрнаступів на півдні країни, де росія зберігає контроль над ділянкою узбережжя, що розширюється, ймовірно, сприяла виникненню тупикової ситуації і змусила росію та Україну зосередитися на місті Сєвєродонецьк у Луганській області.

Коли українські сили займають тісні позиції — як це роблять у Сєвєродонецьку, відправляючи спецназ, щоб запобігти окупації міста росією, — брак живої сили ускладнює рішучі перемоги для росіян, оскільки їхні сили протягом кількох днів борються за контроль над містом. 

«Чим довше українці змушуватимуть росіян боротися за міста, розкидані по східній Україні, тим більше вони знекровлюватимуть російські війська», — сказав Баррі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev