«Павлівка на десятиліття стане точкою ганьби для російської піхоти», — речник Східного угруповання ЗСУ про бої на Донеччині

Станом на 12 листопада найактивніші та найагресивніші бої тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На кожному з них ворог може втратити до роти особового складу. Перекидання контингенту з Херсонського напрямку результату не дасть.

Колаж з фото ГШ ЗСУ та DeepState Map

«По їх пабліках у соцмережах я бачу, що вони бояться, що саме ми зможемо взяти резерви на Півдні. На Східному напрямку наразі сконцентровано понад 130 000 особового складу. В техніці потрібен більш детальний аналіз, адже це кількість декількох армій східної Європи, якій протистоять наші військовослужбовці. Натепер це головна точка боротьби за нашу Україну та її територіальну цілісність», — повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного марафону.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках точаться найагресивніші бої. На кожному з них ворог перспективно може понести значних втрат.

«На кожному з цих напрямків ворог може втратити до роти особового складу. І, відповідно, використовує всі засоби, аби пробити нашу оборону — авіацію, артилерію, РСЗВ. Проте це йому не вдається завдяки мужності й стійкості ЗСУ», — зазначив речник.

На Сході зараз точиться позиційна війна, і вагомих зрушень не відбувається. Але загалом фронт тримається, і наші боронці не дають змоги окупантам створити загрозу для українського війська, а Донеччина стане точкою ганьби для росіян.

«Павлівка біля Вугледара стане на десятиліття точкою ганьби для російської піхоти. Там одна з найелітніших їх бригад зазнала системних втрат. Там було вбито декілька сотень морських піхотинців», — каже Череватий.

На Луганському напрямку ворог не має переваг, хоча і намагається штурмувати ЗСУ. Наші ж давлять в їх напрямку і крок за кроком збільшують звільнену українську територію. Якщо росіяни перекинуть херсонський контингент на Луганщину, вони матимуть успіх лише за бездіяльності українського війська. Проте наші Сили супротиву вже показали на Харківському та Лиманському напрямках, що це є неможливим.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev