Документалка про дитячий будинок на Донбасі — у шортлисті номінантів на «Оскар»

Фільм «Будинок зі скалок» (A House Made of Splinters) потрапив у список з 15 кандидатів на найкращий документальний фільм світу.

Документалка про дитячий будинок на Донбасі — у шортлисті номінантів на «Оскар»

Документальний фільм «Будинок зі скалок» потрапив до шортлиста номінантів на найпрестижнішу кінопремію «Оскар». Про це повідомляє другий режисер та лінійний продюсер стрічки Азад Сафаров.

У стрічці йдеться про дітей зі складних родин, які потрапили до притулку в населеному пункті поруч з війною. Тут малюки проводять 9 місяців, далі або повертаються до батьків, або потрапляють в інтернат чи прийомну родину. Тобто, поки діти перебувають в притулку, держава вирішує подальшу долю дитини та родини. Соціальні працівники, своєю чергою, забезпечують малюкам безпечний простір та спокійне життя.

Під час знімання стрічки автори фільму провели багато часу в притулку, де одразу зрозуміли, що це чудове місце. Їх вразили малюнки на стінах, плюшеві ведмедики, уроки музики і турбота та тепло персоналу. Окрім того, знімальна група багато консультувалася з соціальними працівниками та психологами.

«Для нас було важливо, щоб це був позитивний досвід для всіх дітей. Ми доклали чимало зусиль, щоб пояснити їм, що ми там робимо і навіщо знімаємо їх. Ми запитали, чи можна їх знімати, і переконалися, що вони розуміють, що якщо їм щось не подобається, вони мають змогу просто відійти або повернутися до нас спиною, і ми негайно припинимо зйомку», — розповідають автори кінофільму. 

Над фільмом працювали люди з Данії, України, Швеції та Фінляндії. Зокрема фінансувало стрічку ДержКіно України.

Остаточних п'ятьох номінантів на «Оскар» з 15 претендентів назвуть у січні.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev