Допомагав росіянам атакувати Торецьк: місцевому жителю загрожує в’язниця за співпрацю з окупантами

Поплічником росіян став колишній співробітник Торецького підрозділу розформованої міліції, який «зливав» ворогу інформацію про ЗСУ.

Місцевому жителю загрожує в’язниця за співпрацю з окупантами/ Фото: СБУ

Служби безпеки затримала на Донеччині чергового інформатора фсб. Зловмисник передавав окупантам локації українських військ, які обороняють Торецьк, пише СБУ.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який чекав на захоплення громади.
Щоб допомогти окупантам прорватися до міста, чоловік обходив населений пункт, й фіксував розташування опорних пунктів та укріпрайонів ЗСУ.

Також він намагався встановити координати штабів та бойових позицій української артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів на Торецькому напрямку.

Всю інформацію інформатор передавав у Телеграм-бот фсб. Також він передавав відомості своєму давньому знайомому — «співробітнику народної міліції днр», який працює на російську спецслужбу.

Поплічника окупантів затримали у фронтовому місті. У нього вилучили мобільний телефон, який фігурант використовував для комунікації з окупантами.

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev