ФОТО. Не залишилося жодного вцілілого будинку: як виглядає село на Донеччині після нашестя росіян

У селі Долина на Донеччині після нашестя росіян не залишилося жодного вцілілого будинку.

Фото Olena Maksymenko

Тут і за кращих часів мешкало до пів тисячі осіб, а після звільнення єдині мешканці – це осиротілі коти, собаки, свині, та ще голуби. Фото з нещодавно деокупованого селища опублікував ресурс Donbas Frontliner.

Селище порожнє, триває розмінування. Мешканці чекають на можливість повернутися до своїх будівель – що б від них не залишилось.

Загарбники не пошкодували навіть власної святині: Свято-Георгіївський скит Святогірської Успенської лаври російської православної церкви, того самого Георгія, від якого походить «колорадська стрічка». Храм зруйнований вщент, натомість українська православна церква неподалік практично вціліла.

У руїнах вгадуються різні призначення будівель. Тут жили люди, тут був магазин, тут якесь аграрне підприємство. Узбіччя доріг «декороване» спаленою технікою. Та техніка, що отримала мінімальні пошкодження, потрапляє до рук «механів» і стає до лав ЗСУ. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev