Голі, босі, без броні кинуті на Луганщині: «мобіки» з Підмосков'я скаржаться на важку долю

У соцмережах опубліковане відео авторства мобілізованих росіян з підмосковного Серпухова, в якому вони жаліються на важку долю, що спіткала їх на Луганщині, просять допомоги та ставлять ультиматуми. 

Голі, босі, без броні кинуті на Луганщині: «мобіки» з Підмосков'я скаржаться на важку долю

«Выдвинулись 7 ноября 2022 года из города Серпухов в неизвестном нам направлении. По итогу мы оказались на передке. Все мы здесь, мы живы, мы здоровы», — рапортує на відео серпуховський «мобік» володимир гурін. 

За словами вояки, жодної військової підготовки вони не проходили і мають єдину мету — вижити. Їх підрозділ «потрепало» під Макіївкою на Луганщині. «Мобіки» критикують екіпірування, в якому їх відправили воювати: як приклад наводять страйкбольну броню, яку їм видали перед відправкою на фронт, та каски, які після удару ножом, тріскаються навпіл. 

«Еды никакой. Спали в окопах. Форма одна и промокла. Наши по нам же стреляли. После этого нас привезли в ангар, где пробыли полтора суток. После этого нас привезли в здание без стекол, електричества, и опять мы в неведении», — жаліються російські мобілізовані. 

На відео бійці «другої непереможної» ставлять ультиматим: або вони залишаються на Луганщині у складі нормального підрозділу та опікуються охороною об’єктів та супроводженням колон, або висуваються назад на росію аби вирішувати «на более высоких уровнях» свою долю.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Another bunch of Russian mobics:<br>- no weapons<br>- no equipment<br>- no officers<br>- no tasks<br>- no food <br>- artillery friendly fire<br>- we are sick<br>- we are meat<br>- Please save us<br>We independently move back to Russia<br>Full video in my TG channel<a href="https://t.co/SP79LiT7PD">https://t.co/SP79LiT7PD</a> <a href="https://t.co/m94At17kuB">pic.twitter.com/m94At17kuB</a></p>&mdash; 𝔗𝔥𝔢 𝔇𝔢𝔞𝔡 𝔇𝔦𝔰𝔱𝔯𝔦𝔠𝔱 (@TheDeadDistrict) <a href="https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1595379614343479296?ref_src=twsrc%5Etfw">November 23, 2022</a></blockquote>