Коли чекати на зброю по ленд-лізу?

Зараз США відбирають виробників зброї по ленд-лізу для ЗСУ.

Коли чекати на зброю по ленд-лізу? / колаж з фото CBN та mind.ua

Поставки зброї з США по ленд-лізу для України почнуться після жовтня. Про це розповів директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі Еспресо.

«Якщо говорити про ті ж танки, їх можливо знайти на базах зберігання. Що стосується ленд-лізу, то треба розуміти, що ми ж до нього ще не дісталися і будемо працювати з нового фінансового року в США, після жовтня. Наразі ми бачимо процес, коли американські виробники почали боротьбу за бюджет в рамках ленд-лізу. Він буде не через постачання зі складів, а постачання з виробничих ліній, прямо від виробників», — сказав він.

Додамо, що за даними CNN, Міністерство оборони США наразі розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо нового інноваційного озброєння, а також комерційних можливостей, які ці компанії могли б розробити та виготовляти для України, щоб допомогти їй у боротьбі з російськими окупаційними військами.

Пропозиції, на які подало запит Міноборони США і які наразі розглядаються, були передусім зорієнтовані на ключові військові потреби України — мова, зокрема, про засоби ППО, протитанкові, протипіхотні, БПЛА, контрбатарейна боротьба та захищений зв’язок тощо.

Очікується, що найближчими тижнями Пентагон вирішить, які саме ідеї буде він реалізовувати, що зрештою може призвести до виробництва зброї як для України, так і для збройних сил США.

Мета такої «програми» полягає в тому, щоб отримати ідеї та інформацію й пришвидшити виробництво та наростити більше потужності на промисловій базі, оскільки США та союзникам доведеться підтримувати Україну зброєю після того, як закінчаться її власні запаси.

Зауважується, що одним з критеріїв для відбору нових виробничих контрактів стане термін їх виконання, оскільки Пентагон шукає потенційні постачання в діапазоні від «до 30 днів і до понад 180 днів». Міноборони США також просить детально описати, на якому типі повітряної, наземної чи морської платформи можна розгорнути їхню зброю та чи є в них вже щось у виробництві.

Нагадаємо, 9 травня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про ленд-ліз для України.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev