«Культурна деокупація Сходу»: на Донеччині відбудеться масштабний літературно-мистецький фестиваль "Кальміюс"

В Краматорську Донецької області відбудеться масштабний Східно-український літературно-мистецький фестиваль «Кальміюс».

Фото із архіва ІА "Вчасно"

На три дні Краматорськ перетвориться на місто літераторів та митців, які приїдуть зі всіх куточків України, щоб подарувати мешканцям Донеччини частинку свого таланту, повідомляє ІА «Вчасно». В цьому році участь у фестивалі приймуть близько сотні гостей з різних частей України та закордону.

«Цьогоріч ми хотіли зробити акцент на вітчизняних і місцевих літераторах, щоб познайомити наших людей з їхньою творчістю і показати мистецьке різноманіття Сходу»,- розповідає одна з організаторок фестивалю Олександра Папіна.

В рамках фестивалю очікуються виступи відомих українських письменників та поетів, зокрема, Любка Дереша, Василя Шкляра та Олексія Чупи.

Крім дискусій, майстер-класів та творчих зустрічей пройдуть театральні вистави, книжковий ярмарок та виступи українських гуртів «Ягоди» і «Joryj Kłoc».

Більш детально про програму заходів можна дізнатись за посиланням.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev